Anderlecht vernieuwt tribune met 800 zitjes

© brusselnieuws.be
22/05/2013
Nu het voetbalseizoen is afgelopen zet Sporting Anderlecht door met de modernisering van het Constant Vanden Stockstadion. Er komt een nieuwe tribune met 800 comfortabele zetels. Paars-wit zou op termijn graag in een nieuw nationaal stadion spelen.

Deze zomer investeert Anderlecht 2 miljoen euro in de vernieuwing van tribune 3. Dat zei voorzitter Roger Vanden Stock dinsdag bij de huldigingen op het gemeentehuis van Anderlecht en bij de Brusselse regering. "We bouwen een nieuwe tribune met outside seats, goed voor 800 plaatsen."

Vorige zomer pompte paars-wit al eens 3 miljoen euro in de vernieuwing van de hoofdtribune. De vernieuwingen staan los van het plan om de stadioncapaciteit te verhogen met een derde ring. Het is nog onduidelijk wanneer en hoe dat project geconcretiseerd zal worden na de strenge voorwaarden van de gemeente.

Voorzitter Vanden Stock blijft wel optimistisch. "Ik zou tijdens mijn voorzitterschap de stadionuitbreiding graag verwezenlijken", klonk het. "We hopen zo snel mogelijk de nodige vergunningen te krijgen, maar we weten dat het in België lang kan duren. Ik hoop dat de derde ring er zal staan in 2016."

Tegelijk lonkt Vanden Stock echter ook naar het nieuwe nationaal stadion dat mogelijk in Brussel gebouwd wordt voor het Europees kampioenschap in 2020. "Momenteel worden we niet betrokken in de besprekingen, maar als er een nieuw stadion komt, lijkt het me logisch dat Anderlecht er ook kan spelen. Ik heb vernomen dat Steven Martens (CEO van de Koninklijke Belgische Voetbalbond) wat dat betreft op dezelfde golflengte zit. Maar de tijd dringt en ik weet niet of we het ons als club kunnen permitteren om in dit dossier een afwachtende houding aan te nemen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni