White Star in kortgeding tegen gemeente Molenbeek

© brusselnieuws.be
13/07/2015

Voetbalclub White Star spant een kortgeding aan tegen de gemeente Molenbeek, nadat die aan concurrent RWDM beloofde dat ze het C-terrein van het Machtensstadion mogen gebruiken. De zaak verschijnt vandaag voor de rechtbank.

White Star sloot in maart een conventie af met de gemeente over het gebruik van het Machtensstadion. Maar ook de initiatiefnemers van RWDM wilden met hun nieuwe club in het stadion spelen. Maandenlange onderhandelingen met White Star leverden niets op.

Daarop besloot de gemeente eind juni om het C-terrein van het Machtensstadion uit de conventie te halen, en om het gebruik ervan aan RWDM toe te kennen.

White Star gaat niet akkoord en trekt nu naar de rechtbank, zo schrijft La Capitale. De club vreest dat de komst van RWDM de jeugdwerking op de helling zou zetten.

Daarom buigt een rechter zich maandag in kortgeding over de vraag of de gemeente het C-terrein zomaar uit de conventie mag halen. Burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek Françoise Schepmans hoopt nog altijd op een onderhandeld akkoord tussen de twee clubs, laat ze weten aan brusselnieuws.be. De beslissing van de rechter valt vermoedelijk pas begin augustus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni