Stadionoverleg White Star-RWDM leverde nog niets op

© FM Brussel
19/05/2015

De voetbalclubs White Star en RWDM onderhandelen al enkele weken over het gebruik van het Edmond Machtensstadion in Molenbeek. Het gemeentebestuur van Sint-Jans-Molenbeek wil nu dat er vaart in komt.

Tweedeklasser White Star speelt al sinds afgelopen seizoen in het Edmond Machtensstadion. Tegelijkertijd probeert een groep supporters van het verdwenen RWDM die club opnieuw op te richten. De gemeente sloot een exclusiviteitscontract voor het stadion af met White Star, maar met een opening voor het nieuwe RWDM.

Dat project krijgt ondertussen steeds meer vorm, maar de twee vergaderingen die er al zijn geweest over het stadion hebben nog helemaal niets opgeleverd. Volgens Molenbeek ontbreken er nog altijd belangrijke garanties in het project van RWDM. Maar de gemeente tikt ook White Star op de vingers. Die club moet de overeenkomst met Molenbeek respecteren.

"Het is hoog tijd dat beide clubs opnieuw rond de tafel gaan zitten", zegt woordvoerder van de gemeente Mustapha Er. "We verwachten van White Star dat een evenwichtig akkoord gevonden wordt met RWDM zodat beide clubs het stadion kunnen gaan gebruiken."

De mensen achter het project RWDM laten alvast weten dat ze zelf zo snel mogelijk opnieuw met White Star willen vergaderen. De tijd dringt, want eind mei moet het stadion opnieuw op de agenda van de gemeenteraad komen.

Het nieuwe RWDM zou intussen een stamnummer hebben. Daarmee kan de club volgend seizoen starten in vierde klasse. Trainer zou Danny Ost worden. Ost heeft een verleden bij Union en was even trainer in eerste klasse met Eupen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni