RWDM speelt tijdelijk in Waalborrepark Asse

© brusselnieuws.be
14/07/2015

Voetbalclub RWDM wijkt in augustus uit naar het voetbalstadion van Asse-Zellik, in het Waalborrepark in Asse. Een tijdelijke oplossing, zolang het C-terrein in het Machtensstadion niet speelklaar is.

RWDM zou zijn eerste twee bekerwedstrijden afwerken in het Waalborrepark in de buurt van het stadion van Asse. Dat vernam Het Laatste Nieuws en wordt aan onze redactie bevestigd. Het clubbestuur van RWDM heeft daarover een overeenkomst met de gemeente. Reden is dat het C-terrein van het Machtensstadion technisch nog niet klaar is.

De politie gaat nu samen met de club een plan uitwerken om de veiligheid te garanderen. Ook het parkeren kan nog problemen veroorzaken, want RWDM verwacht zo’n 600 thuissupporters. Het gemeentebestuur wil dat die gebruik maken van het parkeerterrein aan het station van Asse.

Tijdelijke oplossing
Voor RWDM is het Waalborrepark een tijdelijke oplossing. Zij willen nog altijd het C-terrein van het Machtensstadion in Molenbeek gebruiken, zegt Marc Cortois van RWDM aan brusselnieuws.be.

Over het gebruik van dat C-terrein lopen al maanden onderhandelingen met concurrent White Star, dat nu het Machtensstadion gebruikt. Maandag startte White Star daarover nog een procedure in kortgeding, uiterlijk begin volgende maand spreekt de rechter zich uit.

Als er geen oplossing uit de bus komt, moet RWDM mogelijk ook voor andere wedstrijden uitwijken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni