Rechter wil nieuwe expertise in zaak Aquiris

© brusselnieuws.be
24/10/2014

De rechtbank van eerste aanleg heeft een nieuwe expertisestudie gevraagd in de zaak tussen de Brusselse Maatschappij voor Waterbeheer (BMWB) en Aquiris, uitbater van waterzuiveringsstation Brussel-Noord.

De zaak tussen beide partijen sleept al een hele tijd aan.

Aquiris eist 41 miljoen euro van BMWB voor de bouw van het waterzuiveringsstation van Brussel-Noord. Aquiris, dochtermaatschappij van de Franse groep Veolia, beheert het waterzuiveringsstation sinds 2007.

De rechter besliste nu dat experten zich over de zaak moeten buigen alvorens er een uitspraak kan komen. Die experten moeten zich uitspreken over de karakteristieken van het afvalwater in Brussel.

Want dat water zou volgens Aquiris zwaarder vervuild zijn dan op voorhand was afgesproken, waardoor het bedrijf aanpassingen aan de installatie moest doen ter waarde van 41 miljoen euro. De BMWB ontkent en zegt dat alles duidelijk ingeschreven staat in het lastenboek.

Het water zou zo vervuild geweest zijn dat Aquiris in 2009 het zuiveringsstation elf dagen stillegde. Ondertussen levert het station wel zuiver water af, al vindt Aquiris nog steeds dat het te vuil water moet verwerken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni