NMBS-vakbonden betogen voor schoonmaakfirma BM&S

© tvbrussel
17/10/2014

Een honderdtal vakbondsleden van de treinmaatschappij voert actie voor de NMBS-hoofdzetel in Sint-Gillis. Ze steunen het personeel van schoonmaakfirma BM&S. Deze onderaannemer is al maanden verwikkeld in een sociaal conflict.

Bij BM&S wordt al gestaakt sinds 21 augustus. Het personeel is niet te spreken over het ontslag van twee vakbondsafgevaardigden. Volgens de directie zouden de twee betrokken zijn in een corruptiezaak, samen met NMBS-ambtenaren. Maar volgens het personeel is daar geen bewijs van. In de zaak werden ook drie uitzendkrachten ontslagen.

"We vragen dat BM&S de mensen opnieuw in dienst neemt", zegt actievoerder Philippe Dubois van de socialistische vakbond. "Als op het einde van het onderzoek blijkt dat ze betrokken waren, zal de vakbond zich niet meer verzetten tegen hun ontslag." Jo Cornu, de topman van de NMBS, heeft de actievoerders ontvangen en gezegd dat een intern onderzoek loopt.

Ondertussen staakt het personeel van BM&S verder. Ze hebben een stakingspost aan de NMBS-werkplaats op Schaarbeek-vorming. De directie van het schoonmaakbedrijf stapte eerder naar de rechter om die stakingspost op te doeken, maar in beroep werd beslist dat de stakingspost mag blijven staan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni