'Nieuwe vliegroutes tegen 2 april'

© brusselnieuws.be
23/10/2014

Luchtverkeersleider Belgocontrol zal alles in het werk stellen om tegen 2 april de nieuwe vliegroutes in te voeren en zo terug te keren naar de situatie voor het plan-Wathelet.

De federale ministerraad besliste donderdag definitief dat de vluchtroutes uit het plan-Wathelet, dat in het voorjaar in voege ging, geschrapt worden.

Luchtverkeersleider Belgocontrol bevestigt dat het dat ze een instructie heeft ontvangen van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) om terug te keren naar de situatie van voor 6 februari. "Belgocontrol zal daarvoor drie nieuwe routes uitwerken en 17 andere routes aanpassen volgens de huidige vigerende normen. De volledige procedure om aanpassingen aan vluchtroutes door te voeren, neemt 30 weken in beslag. Belgocontrol heeft ondanks het uitblijven van een instructie tot nu toe al heel wat voorbereidend werk geleverd om die periode zoveel mogelijk in te korten. Het zal nu verder alles in het werk stellen om de nieuwe routes ingang te doen vinden tegen 2 april", luidt het.

Na de invoering van het plan-Wathelet kwam er heel wat protest vanuit Brussel, dat plots veel meer vluchten te slikken kreeg, met lawaaihinder tot gevolg. Een rechter besliste daarom dat twee routes, de Kanaalroute en de bocht naar links, geschrapt moesten worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni