Hommeles binnen SP.A over Walking Madou

Eric Vancoppenolle
© brusselnieuws.be
16/01/2013
Brussels parlementslid Jef Van Damme (SP.A) roept minister Brigitte Grouwels (CD&V) en staatssecretaris Bruno De Lille (Groen) op definitief te kiezen voor een autoloze Leuvensesteenweg. SP.A-schepen Bea Meulemans is vierkant tegen de heraanleg omdat de bewoners van de Scailquinstraat worden "vergast".

Volgens Jef Van Damme "heeft Walking Madou aangetoond dat een winkelwandelstraat in de Leuvensesteenweg een hefboom is voor de wijk en de lokale handel. Het aantal bezoekers in de winkelstraat is toegenomen, het doorgaand verkeer is afgenomen, het project geeft een positief imago aan de buurtwinkels, de gemeente en de stad."

Dinsdag nog had PS-burgemeester Emir Kir juist gezegd dat de gele autowrakken en het vuil wordende geel van het beschilderde autovrije deel van de Leuvensesteenweg Sint-Joost.een negatief imago verlenen.

"SP.A blijft dan ook de voetgangerszone op de Leuvensesteenweg steunen", zegt Jef Van Damme verder. "Walking Madou is niet alleen goed voor het centrum van Sint-Joost, het is ook een strategisch project voor het Gewest. Uiteraard moet de situatie in de Scalquinstraat en de buurt nog verbeterd worden," zegt Van Damme. "SP.A roept minister Grouwels, bevoegd voor de aanleg, en staatssecretaris Bruno De Lille, bevoegd voor mobiliteit en het voetgangersplan, nu op om snel de knoop door te hakken", aldus het persbericht.

'Inwoners worden vergast'
Schepen Beatrice Meulemans (SP.A) zegt aan brusselnieuws.be helemaal gekant te zijn tegen het project Walking Madou. "Het is makkelijk het project te verdedigen vanuit Molenbeek zonder de inwoners uit de buurt te raadplegen. De inwoners uit de Scailquinstraat worden vergast. Sinds in april het autoverkeer is gebannen uit het eerste deel van de Leuvensesteenweg en het verkeer in de Scailquinstraat er in twee richtingen verloopt, kan men daar geen raam meer openzetten. Walking Madou is in zijn huidige vorm allerminst een groen project voor de buurt."

Ook Emir Kir is tegen Walking Madou gekant, maar dan meer omdat de arme en kroostrijke gezinnen van Sint-Joost zich makkelijk met de auto moeten kunnen verplaatsen.

Om 19 uur gaat woensdagavond in de Joseph Delclefschool (Warmoesstraat 52) een informatievergadering van start over Walking Madou.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni