Café Moeder Lambic krijgt nieuw jasje

© brusselnieuws.be
10/02/2016

Het historische café Moeder Lambic zal nog tot 15 maart gesloten zijn voor renovatiewerken. Ondertussen kunnen bierliefhebbers nog terecht in hun andere vesting aan het Fontainasplein in het centrum.

De trouwe klanten van Moeder Lambic in Sint-Gillis zullen hun kroeg een tijdje moeten missen. Sinds 31 januari is het café gesloten voor renovatiewerken. Het café zal niet veranderen van concept, er zal enkel gezorgd worden voor meer ruimte en betere faciliteiten om de klanten te ontvangen. Dat zegt Jean Hummler, medeoprichter van Moeder Lambic.

“De algemene look zal niet erg veranderen, we willen het gebouw enkel opfrissen en meer ruimte winnen,” zegt Hummler. “Vroeger was er binnen plaats voor veertig klanten. Na de renovatie, kunnen we negentig klanten ontvangen.”

Verder komen er ook nog nieuwe toiletten en wordt de elektriciteit vernieuwd.

Meeneembier
Vanaf de heropening in maart zal je, naast je biertje ter plaatse drinken, je drank ook kunnen meenemen. Dat is een nieuwe dienst die het café aanbiedt. Wanneer je je drank meeneemt, betaal je trouwens maar de helft van de prijs.

Hiermee wil Moeder Lambic zijn prijzen democratiseren en zijn bieren toegankelijk maken voor iedereen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Samenleving, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni