C1414 bravo1

Als je bedenkt hoeveel moeite het blijkbaar kost om de cafés die Frédéric Nicolay al uit de grond stampte en in een warm jasje van urban design stak (bijvoorbeeld de al vaak getorpedeerde Walvis, de gezonken Potemkine en de niet bijster goed verzorgde Flamingo) drijvende te houden, dan vraag je je af of er nog wel plaats is voor nog meer van die cafés.

Toch was er afgelopen week opnieuw applaus voor een nieuw Nicolay-café dat werd geopend in de Aalststraat, op een slappe steenworp van Barbeton en Walvis.

Bravo is ondergebracht in bedrijvencentrum Dansaert en doet ook dienst als kantine. Uitbater Lionel Cataldo, die ook pizzeria La Belle Équipe onder zijn hoede heeft, zorgt ’s morgens vroeg voor ontbijt, ’s middags voor soep en broodjes en ’s avonds voor tapas.

Op de drankenkaart staan zoals gebruikelijk de bieren van brouwerij Moortgat, aangevuld met de bieren die Nicolay zelf creëerde, zoals de Volga-pils. Alle bieren worden geserveerd in dikke glazen die wel passen bij het biertype, maar merkloos zijn.

Samen met architect Jean-Sébastien van Keymeulen ontsloot Nicolay twee niveaus die zich tussen de straatkant en de binnenkoer van het oude bedrijvencomplex bevinden. Het café zit op de benedenverdieping en telt heel wat lage ronde tafels waarboven telkens een gloeilamp hangt. Hoewel het geheel ’s avonds iets feeërieks heeft, komt het geheel in beton, hout en staal net iets te rommelig over. Ook de ruimte achter de toog heeft iets van een opslagplaats.

In de ondergrondse ruimte, die hoofdzakelijk zal worden gebruikt voor concerten, staan sofa’s die gefabriceerd zijn uit houten paletten. Het zou wel kunnen dat de geplande jazzconcerten in de beslotenheid van deze plek kunnen gedijen. Daarnaast ziet ook het terras op de binnenkoer er veelbelovend uit. Naast de vele tafeltjes staat er ook een speelsculptuur in staalplaat van de Nederlandse designer Piet Hein Eek.

open: ma > vr van 8 > 23.00 - weekend vanaf 10.00

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni