Fietsen in Brussel c Bart Dewaele

Biker2Biker voor fietsmaagden en –coaches

© brusselnieuws.be
01/08/2014

Brussel Mobiliteit is sinds juni gestart met een nieuw platform dat ervaren en aarzelende fietsers met elkaar in contact moet brengen.

Het platform Biker2Biker moet een ontmoetingsplaats worden voor mensen die al lang fietsen enerzijds, en mensen die drempelvrees hebben om in Brussel op de fiets te kruipen anderzijds.

Het platform is al sinds begin juni actief, en voor Brussel Mobiliteit zijn de zomermaanden ideaal om het initiatief te promoten. “Het weer is goed en het verkeer rustiger”, zegt Véronique Dehasque.

“Het systeem werkt een beetje zoals de Greeters: we brengen mensen in contact, maar anders dan tijdens de jaarlijkse Bike Experience zorgen wij verder niet voor begeleiding. Mensen spreken onder elkaar af of ze elkaar zullen ontmoeten, welke route de meer ervaren fietser hun kan aanleren, enzovoort.”

In tegenstelling tot de Bike Experience, waarbij startende fietsers ook vorming krijgen, loopt Biker2Biker ook het hele jaar door. “In september zullen we het systeem nog promoten bij studenten en bedrijven”, zegt Dehasque. “Ook daar zitten nog veel mensen die fietsen in Brussel wel zien zitten.”

Op dit moment zijn er al 213 trainers en 105 fietsgroentjes op het platform ingeschreven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni