Bedrijfswagens: De Lille vraagt fiscale hervorming

© brusselnieuws.be
23/10/2013
Brussels staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno De Lille (Groen) vraagt dat de federale overheid haar beleid inzake bedrijfswagens herziet. “Nabijheidswonen, openbaar vervoer, carpooling, telewerk en fiets verdienen steun."

De Lille reageert op zijn beurt op de plannen van Belgische grootbanken om duizenden extra bedrijfswagens de baan op te sturen. Eerder deden onder meer milieuverenigingen dat al.

"De fiscale stimuli die de federale overheid nu inzet ten voordele van de auto, moeten worden omgebogen naar het ondersteunen van nabijheidswonen, openbaar vervoer, carpooling, telewerk en fiets", aldus Bruno De Lille. Hij roept de federale overheid en de Gewesten op om rond dit dossier snel samen aan tafel te gaan zitten.

Een eerste stap zou volgens de staatssecretaris een mobiliteitsbudget kunnen zijn, als alternatief voor de bedrijfswagen.

De Lille stuurt nu een brief aan de Federale minister voor Financiën Koen Geens (CD&V). Daarin vraagt hij zo vlug mogelijk een vergadering te organiseren met de Gewesten om vooruitgang te boeken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni