Fabrice Collignon uit Elsene is beste patissier van het land

© brusselnieuws.be
02/12/2015

De patisserie van Fabrice Collignon aan de Waterloosesteenweg in Elsene mag zich de beste van het land noemen. De zaak staat op nummer één in de allereerste Gault&Millau Chocolade en Patisserie gids.

Fabrice Collignon is al een half leven omringd door sterren. Hij startte zijn carrière in het tweesterrenrestaurant Scholteshof in Hasselt en verhuisde daarna naar een ander sterrenrestaurant in New York, schrijft Het Laatste Nieuws.

Twee sterren werden er drie, toen hij aan de slag ging als chef patisserie bij de Franse topkok Alain Ducasse.

Tien jaar geleden besloot de patissier zijn eigen zaak te starten, onder zijn eigen naam, aan de Waterloosesteenweg in Elsene.

Nu is zijn harde werken dus beloond, met een bekroning van Gault&Millau. "Ik verwacht dat er nu meer mensen de weg naar mijn patisserie zullen vinden. De prijs brengt toch wel wat extra stress met zich mee", vertelt de patissier aan de krant.

Naast het werk in de patisserie geeft Collignon ook workshops voor iedereen die zelf het perfecte gebak wil leren maken.

De patisserie is te vinden aan de Waterloosesteenweg nummer 637, niet ver van het kruispunt met de Molièrelaan en de Vleurgatsesteenweg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni