Metrolijnen 1 en 5 krijgen extra capaciteit

© brusselnieuws.be
21/03/2012
Vanaf 16 april moet er tussen de metrostations Merode en Weststation om 2,5 minuten een metro rijden tijdens de spitsuren. Nu is dat nog om de 3 minuten. Met de maatregel wil de MIVB 3.000 extra plaatsen per uur creëren.

De extra capaciteit is nodig "want de laatste jaren is het aantal reizigers fel gestegen", deelt de MIVB mee. Zes extra metrostellen en vijftien nieuwe bestuurders moeten de capaciteitsverhoging mogelijk maken.

De slaagkansen van de operatie hangen voor een deel wel af van de discipline van de reizigers. "Om de komst van een metro om de 2,5 minuten, is het belangrijk dat de reizigers de regels strikt naleven, om zo weinig mogelijk tijd verloren te laten gaan", klinkt het.

Daarom heeft de MIVB op dit moment een campagne lopen. Nog snel binnenglippen op de metro is uit den boze. Om dat tegen te gaan voorziet de MIVB ook extra personeel op de perrons. De reizigers moeten zich ook over het hele perron verspreiden. Ten slotte wordt er gevraagd om anderen eerst te laten uitstappen voor u zelf instapt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni