Gatz stapt uit nationale politiek

© brusselnieuws.be
15/04/2011
Politicus Sven Gatz (Open VLD) neemt ontslag als de liberale fractieleider en parlementslid in het Vlaams parlement. Vanaf 1 september wordt hij directeur van de Unie van Belgische Brouwers. Gatz blijft wel gemeenteraadslid in Jette.

Na zestien jaar in het Brussels en Vlaams parlement zegt Gatz de nationale politiek vaarwel. Dat kondigt hij aan op zijn website. "Een goed volksvertegenwoordiger is een verhalenverteller, ik ben stilaan uitverteld," zegt hij in een mededeling. Gatz blijft wel gemeenteraadslid in Jette.

"Ik ben jong aan de politiek begonnen," zegt Gatz in een reactie aan brusselnieuws.be. "Daardoor kan ik nu nog aan het tweede deel van mijn carrière beginnen. Ik heb nog tijd voor een nieuwe start."

Gatz neemt op 1 september de functie van directeur op bij de Unie van Belgische brouwers. "Mijn passie voor bier is bekend," zegt hij. "Ik ga de belangen van de sector verdedigen en promotie maken voor een sterk product. Het is een keuze van het hart, hoewel de politiek dat ook was."

'Stoppen op een hoogtepunt'
De huidige politieke malaise heeft niets te maken met zijn beslissing. "Integendeel, dat is eerder een reden om in de politiek te blijven en er iets aan te doen," zegt hij. Gatz vindt zelf dat hij stopt op een hoogtepunt: "Als fractieleider kon ik gewicht in de schaal leggen voor Brussel. En samen met Guy Vanhengel was ik de enige liberale winnaar in de gewestverkiezingen twee jaar geleden."

Gatz begon zijn politieke carrière bij de Volksunie. Toen die ter ziele ging, stapte hij mee in het project Spirit van Bert Anciaux. Het kartel met SP.A van die laatste leidde hem ten slotte in de armen van Open VLD. Sinds 2007 was hij de liberale fractieleider in het Vlaams parlement.

Gatz wordt in het Vlaamse parlement opgevolgd door Khadija Zamouri uit Koekelberg. Wie de nieuwe Open VLD-fractieleider is, wordt op 26 april beslist.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni