Metro's rijden traag na agressie in Weststation

© brusselnieuws.be
16/09/2013
Op de lijnen 2 en 6 rijden de metrostellen maandagavond niet sneller dan 25 kilometer per uur. Het gaat om een spontane actie van de metrobestuurders, nadat twee van hun collega's het slachtoffer werden van agressie in het Weststation.

Een metrobestuurder is maandag omstreeks 16.30 uur in het gezicht geslagen in het Weststation. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. Dat melden enkele Franstalige media en wordt aan brusselnieuws.be bevestigd door de MIVB.

"De bestuurder was aan het einde van zijn dienst en stond op het perron toen een kleine bende de deuren blokkeerde en zo verhinderde dat een metrostel verder kon rijden", zegt woordvoerster Françoise Ledune. "Hij kwam tussenbeide en is geslagen in het gezicht."

Ook de man die op dat moment de metro bestuurde, kwam tussen. Hij raakte niet gewond. "Het gebeurt af en toe dat een groep jongeren de deuren blokkeert en zo de metro ophoudt. Voor hen is dat een spel", aldus nog de vervoersmaatschappij.

Twee vermoedelijke daders zijn door de veiligheidsdiensten van de MIVB overgedragen aan de politie van de zone West. Zij worden ondervraagd.

Als reactie op de agressie rijden de metrobestuurders op de lijnen 2 en 6 sinds 17 uur niet sneller dan 25 kilometer per uur. Tijdens de dienst halen de Brusselse metro's doorgaans snelheden tot 50 à 70 kilometer per uur.

Via de elektronische infoborden in de stations worden de metroreizigers op de hoogte gebracht van de langzaamaanactie. Die duurt zeker tot het einde van de dienst maandag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni