Extra miljoenen voor fietssnelwegen

© brusselnieuws.be
10/07/2013
De provincie Vlaams-Brabant verhoogt haar budget voor de aanleg van fietssnelwegen van en naar Brussel. "Voortaan gaan we 5 miljoen euro per jaar investeren in fietsinfrastructuur in onze provincie", zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

Rond Brussel zijn in totaal vijftien te realiseren fietssnelwegen uitgestippeld, het zogenaamde fiets-GEN. Vlaams-Brabant, Vlaanderen en Brussel hebben daaruit drie prioritaire routes geselecteerd.

- De kanaalroute, die de Brusselse kanaalzone verbindt met Halle in het zuiden en Vilvoorde en Grimbergen in het noorden.
- De HST-route, die grotendeels langs de spoorlijn Leuven-Brussel loopt, en daarna via het Noordstation naar de centrale lanen.
- De zogenaamde OMA-B fietssnelweg tussen Asse en Brussel.

Gemeenten die op deze routes infrastructuurwerken willen uitvoeren om de fietssnelweg te realiseren, kunnen rekenen op een verhoogde subsidie van het provinciebestuur. De ontwerpkosten en de aanlegkosten worden volledig teruggebetaald. De gemeenten blijven verantwoordelijk voor het bouwheerschap en de eventuele onteigeningen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni