Dilbeek: N-VA-schepen laat broek zakken voor volle zaal

© brusselnieuws.be
24/06/2013
Een schepen die zijn broek laat zakken, het is niet meteen gebruikelijk tijdens een sportkampioenenviering voor 400 man. Dilbeeks N-VA-schepen Frank De Dobbeleer deed het dit weekend toch. Zijn partij distantieert zich ondertussen van hem en de man heeft ondertussen ook zijn verontschuldigingen aangeboden.

De Dobbeleer liet zijn broek zakken toen hij de naam van een Franstalige petanqueclub moest afroepen, meldt Het Nieuwsblad. Hij sprak daarbij de gevleugelde woorden "Een sportvereniging met een Franse naam in Dilbeek, daar zakt mijn broek van af."

De schepen betoogt in de krant dat zijn gebaar geen sneer naar de Franstaligen was. "Het was een grappige uithaal naar een partijgenoot die lid is van de vereniging. Hij is een overtuigde Vlaming en foetert altijd op de naam."

Luc Deleu, fractieleider van de Lijst van de Burgemeester-Open VLD in de gemeente, noemt de demarche wansmakelijk en wijst erop dat er bijvoorbeeld ook achtjarige judomeisjes in de zaal zaten.

De Dobbeleer van zijn kant wijst erop dat er niets compromitterends te zien was. "Ik had met opzet een extra lang hemd aangetrokken 's ochtends."

De partijtop van de N-VA neemt ondertussen afstand van De Dobbeleer. Dilbeeks burgemeester Willy Segers (N-VA) spreekt van "een volledig misplaatste grap". Het N-VA-partijbestuur vraagt de schepen om zich "te bezinnen".

Ondertussen heeft de schepen zich geëxcuseerd. "Ik besef een enorme perceptiefout te hebben begaan door een studentikoze grap te willen uithalen. Dit overkomt me nooit meer", zei hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni