| Cameron Puertas Castro viert met de ploeg z'n goal tegen Antwerp.

Union doet weer helemaal mee voor de titel na 4-1 zege tegen Antwerp

© Belga
28/04/2024

Union Sint-Gillis heeft zondagavond de slotwedstrijd van de zesde speeldag in de Champions' Play-off met 4-1 gewonnen van Antwerp, dat in het Dudenpark een vroege 0-1-voorsprong helemaal uit handen gaf.

Het was immers sluipschutter Vincent Janssen die de bezoekers uit Deurne-Noord na zeventien minuten op voorsprong zette, na een dodelijke misser van Noah Sadiki. De voormalige middenvelder van RSC Anderlecht kopte de bal bijzonder zwak terug op doelman Anthony Moris, Janssen was bij de pinken om er 0-1 van te maken.

Nog maar eens een defensieve blunder dus bij de Brusselaars, maar veel meer liet Antwerp voor rust niet meer zien. Union kon de scheve situatie dan ook nog helemaal rechttrekken. Eerst werd Gustaf Nilsson uit het oog verloren door de Antwerp-verdediging, centraal voor doel stiftte de Zweedse international de gelijkmaker over Senne Lammens tegen de netten: 1-1. Enkele minuten later zorgde Kevin Mac Allister al voor de totale ommekeer: 2-1.

Draaischijf Puertas

Een verdiende voorsprong voor Union, dat na tien minuten in de tweede helft via draaischijf Cameron Puertas de geruststellende derde treffer scoorde: 3-1 en Antwerp volledig in de touwen. Met zijn tweede van de avond zette Puertas diep in de toegevoegde tijd de 4-1-eindstand op het scorebord in Vorst.

Met 41 punten blijft Union na deze recente zes op zes - eerder deze week werd er op bezoek bij Antwerp al met 0-3 gewonnen - op de derde plaats, op amper één punt van Anderlecht en Club Brugge, het leidende duo. Blauw-zwart ging eerder op zondag overtuigend met 0-3 winnen in Genk, terwijl Anderlecht wat later niet verder kwam dan een 1-1-gelijkspel bij Cercle.

Dieter Nijs

| De Unionisten doen weer helemaal mee.

De leidersplaats is wel nog steeds in handen van paars-wit, omdat ze de reguliere competitie op een hogere plaats afsloten. Genk is met 34 punten pas vierde. Nadien volgen Cercle (30) en Antwerp (29) op respectievelijk de vijfde en zesde plaats. The Great Old moet alles zetten op de Bekerfinale, over een tiental dagen op de Heizel tegen Union.

De zevende speeldag wordt volgende week zaterdag geopend met het duel tussen Cercle en Genk. Zondagnamiddag trekt Club naar Antwerp, nadien gaat Anderlecht op bezoek bij Union. Voor de Bruggelingen is er de komende week eerst nog Europees voetbal. Donderdag wordt in Firenze de heenwedstrijd van de halve finales in de Conference League tegen Fiorentina afgewerkt.