Belga

RWDM lijdt teleurstellende nederlaag tegen Charleroi en moet vrezen voor barrageplaats

© Belga
04/05/2024

RWDM heeft zaterdagnamiddag een zure nederlaag geleden tegen Charleroi op de voorlaatste speeldag van de Relegation Play-offs in de Jupiler Pro League. De Brusselaars gingen na een collectieve offday met 1-3 de boot in tegen de Zebra's en moeten nu vrezen voor hun tweede plaats in de stand. Als KV Kortrijk zondag wint van AS Eupen, neemt het de barrageplaats over van RWDM.

Charleroi verzekerde zich reeds eerder van het behoud in eerste klasse, maar voetbalde desondanks fluks tegen RWDM. De bezoekers waren voor de pauze meer dan een maatje te groot voor de thuisploeg en trokken met een driedubbele voorsprong richting de kleedkamers. Achraf Dari (7.) zorgde vanop afstand voor het openingsdoelpunt. Het schot van de Marokkaanse verdediger verdween onverwachts door de handen van RWDM-doelman Guillaume Hubert. Halverwege de eerste periode verdubbelde Vetle Dragsnes (35.) de score na een knappe individuele actie. Met de 0-3 telde Parfait Guiagon (39.) RWDM al voor de rust helemaal uit.

RWDM probeerde de rug nog te rechten na de pauze, maar de thuisploeg kon zijn ondermaatse eerste helft niet meer compenseren. Via Makhtar Gueye (64.) kwam de thuisploeg nog terug tot 1-3, maar een volledige remonte zat er niet meer in.

RWDM moet nu nog volop aan de bak om zijn hachje te redden in de Jupiler Pro League. De ploeg van coach Yannick Ferrera staat volgende week op de slotspeeldag tegenover Eupen.