Van Dender stelt team voor WK patisserie voor
Drie patissiers verdedigen de Belgische kleuren op het zoetste WK ter wereld. Twintig landen strijden in Lyon om de hoogste onderscheiding in het vak. De stukken die deze jonge kunstenaars uit hun koksmouwen schudden zijn verfijnd tot in de kleinste details. "Het is niet zomaar pateekes bakken," zegt Herman Van Dender, vice-wereldkampioen 1999. "De wedstrijd in Lyon is voor de bakkers wat de formule 1-sport is in de automobielsector."
Schaarbeeks hofleverancier Herman Van Dender stond zelf al twee keer op het podium in Lyon. Hij is de coach van een ambitieus team.
De patissiers hebben zich anderhalf jaar voorbereid op de competitie. Ze moeten de jury omver blazen met een suikerstuk, een chocoladewerk en een ijssculptuur. Gewoon lekker is dus niet genoeg.
Gelukkig druipt het talent ervan af. "België is een ongelofelijk gastronomisch land," zegt sterrenchef Peter Goossens. "Daar moeten we fier op zijn, en dat moeten we blijven verdedigen."
Een gouden medaille zou alvast een mooi begin zijn voor Brussel als nieuwe culinaire hoofdstad.
Lees meer over: Anderlecht
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.