Zwembad van Molenbeek dicht voor renovatie

© FM Brussel
23/01/2013
In juli sluit het zwembad van Molenbeek voor dringende renovatiewerkzaamheden. Het zou circa 2 jaar dicht blijven. De sluiting maakt het gebrek aan zwembaden in Brussel weer wat nijpender. Veel inwoners uit het westen van Brussel gaan nu al zwemmen in Dilbeek maar dat zwembad is overbelast.

Beliris trekt 6 miljoen euro uit voor de renovatie.

Ondertussen is ook het zwembad van Laken dicht tot januari 2014. Ook de baden in Ukkel en Sint-Joost zijn momenteel gesloten voor renovatie.

Triton in Evere heropent in principe dit voorjaar. Nereus in Ganshoren zou in het najaar van 2013 opnieuw open moeten gaan na een renovatie die jaren op zich liet wachten.

In Dilbeek vrezen ze ondertussen een nog grotere toeloop als het zwembad van buurgemeente Molenbeek sluit. Het zwembad Dilkom is daar nu al erg populair.

"Tijdens de publieke openingsuren kampen wij al jarenlang met overbevolking", zegt directeur Stef Desmet aan FM Brussel. "Daarnaast hebben ook de clubs heel lange wachtlijsten. Ouders moeten tot twee jaar wachten om hun kind te kunnen inschrijven."

40 procent van de bezoekers van Dilkom komt uit het Brussels gewest.

Molenbeekse zwemmers kunnen ook uitwijken naar het zwembad van Anderlecht op de CERIA/COOVI-campus. Andere alternatieven zijn het zwembad aan het Vossenplein, in Sint-Gillis, Elsene, Etterbeek, Neder-Over-Heembeek, Schaarbeek of Sint-Lambrechts-Woluwe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni