Voetbalclub RWDM Brussels gaat in vereffening en zal volgend seizoen niet meer spelen. Dat heeft voorzitter Johan Vermeersch bekend gemaakt. Ook de jeugdschool, waar honderden jonge voetballers onderdak vinden, sluit de deuren. Vermeersch heeft het over een politieke afrekening door de gemeente Molenbeek.

De club kon in april geen licentie krijgen voor tweedeklassevoetbal door financiële problemen. Daardoor zakte de club noodgedwongen naar derde klasse. De gemeente Molenbeek besliste daarop dat RWDM het Molenbeekse Edmond Machtensstadion zou moeten delen met derdeklasser White Star Brussels.

Vermeersch, die heel wat investeerde in de club, dreigde er in het verleden ook al meermaals mee om op te stappen. De voorzitter maakte nu bekend dat de club er ook echt mee stopt. RWDM Brussels vraagt de ontbinding aan en er zal een vereffenaar aangesteld worden.

'Politieke afrekening'
Vermeersch wijst met de vinger naar de gemeente Molenbeek. "Dit is een persoonlijke politieke afrekening en de club moet daar de gevolgen van dragen", zegt hij.

Zowel de gemeente Molenbeek als de fans hadden om het ontslag van Vermeersch gevraagd. Volgens de gemeente zijn afgelopen weekend ook de lokalen en burelen leeggehaald. Nog volgens de gemeente gebeurde dat door Vermeersch.

De befaamde jeugdopleiding van RWDM Brussels sluit eveneens de deuren. Daardoor zitten enkele honderden jonge voetballers zonder club.

RWDM is een club met geschiedenis. De eerste ploeg werd in het seizoen 1974-'75 Belgisch landskampioen. RWDM (Racing White Daring Molenbeek) ontstond in 1973 als fusie van de Brusselse clubs Racing White en Daring Molenbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni