Memorial: Meert wil EK atletiek naar Brussel halen

© FM Brussel
05/06/2013
Wilfried Meert, organisator van de jaarlijkse Memorial Van Damme, wil het Europees kampioenschap atletiek in 2022 naar Brussel halen. Daarmee wil hij de eis voor een atletiekpiste in het toekomstige stadion op de Heizel kracht bijzetten.

Een internationaal tornooi zou Brussel heel wat kunnen opleveren. "Het Europees kampioenschap atletiek is uitgegroeid tot een groot evenement van twee weken dat heel wat bezoekers en business met zich meebrengt", zegt Wilfried Meert. "Het valt bovendien in de zomer, wanneer het in Brussel relatief rustig is."

Brussel heeft volgens Meert alle troeven in handen om een dergelijk evenement te organiseren. "De knowhow is aanwezig door de jarenlange ervaring met de Memorial", klinkt het. "Als het Europees kampioenschap succesvol verloopt, kunnen we gaan voor het wereldkampioenschap."

Voorwaarde is wel dat het toekomstige stadion multifunctioneel is, met een atletiekpiste. Een piste naast het voetbalveld betekent volgens de Memorial-bazen niet dat de kosten de pan uit swingen. "Het gaat om een verhoging van 5 à 8 procent van het budget", zegt de organisatie. "Dus zeker geen verdubbeling van het budget, zoals her en der gesuggereerd werd."

'Plannen waren ijskoude douche'
Stad en Gewest spraken zich onlangs uit voor een nieuw nationaal stadion op de locatie van Parking C bij de Heizel. Daarmee zou Brussel een wedstrijd kunnen organiseren in het kader van het Europees kampioenschap voetbal in 2020.

Meteen rees de vraag wat er dan moet gebeuren met de Memorial. "Wij bestaan al 37 jaar", aldus Meert. "Het is voor ons ondenkbaar dat wij aan de kant worden geschoven. Toen we de plannen omtrent het stadion hoorden, was dat echt een ijskoude douche."

"Ondertussen heeft de voetbalbond ons zelf gecontacteerd om eens samen te zitten en te zoeken naar een oplossing." Ook met Brussel komt er nog overleg.

Voor de Memorial op 6 september zijn ondertussen overigens al 25.000 tickets verkocht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni