Neptunium Schaarbeek c Wouter Vangelwe

Gebruikers klagen wanbeleid zwembad Neptunium aan

SVG
© Brussel Deze Week
27/11/2013

Het gemeentelijk zwembad Neptunium zit al meer dan twee jaar zonder directeur. Met alle gevolgen van dien. “Dit is een ware schande,” vinden de gebruikers.

Badmeesters die in het zwart bijverdienen met zwemlessen, een slechte sfeer onder het personeel en demotivatie. Volgens de vereniging van gebruikers van het zwembad Neptunium loopt er heel wat mis en is dat het rechtstreeks gevolg van de lege directeursstoel.
De laatste directeur werd in mei 2011 de laan uitgestuurd. Een jaar later probeerde sportschepen Saït Köse (FDF) er zijn kabinetschef te parachuteren, Jean-Louis Peters (FDF), maar die weigerde op het allerlaatste moment omdat hij geen aanspraak kon maken op een loonsverhoging en hij voor een commissie moest verschijnen om zijn kandidatuur te verdedigen.

En zo zit het zwembad al meer dan twee jaar zonder directeur. “De eigenlijk directeur is de conciërge,” zegt Anne Deroitte van de vereniging van zwembadgebruikers. “Hij doet ‘s morgens de kassa en houdt alles in de gaten. Niets tegen die man, maar dit is een zwembad als Neptunium onwaardig.”

Intussen blijft het zwembad verder aftakelen. Beliris heeft geld uitgetrokken voor de restauratie, maar burgemeester Bernard Clerfayt (FDF) zei in de gemeenteraad dat de voorziene 6 miljoen euro niet voldoende zijn. “En de studies voor het zwembad slorpen steeds meer van dat geld op,” weet Deroitte.

Clerfayt zei dat de gemeente bij de Franse Gemeenschap zal aankloppen voor een subsidie voor een sportdirecteur, maar het is niet zeker, gaf hij zelf toe, dat die er snel komt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni