Sporting Anderlecht heeft in eigen stadion de Supercup gewonnen. De landskampioen versloeg bekerwinnaar Racing Genk met 1-0. Massimo Bruno scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

Genk nam de beste start in een heet Constant Vanden Stockstadion maar het was Anderlecht dat de beste kansen versierde op het einde van de eerste helft. Bruno miste er al twee voor hij zijn derde in de korte hoek voorbij doelman Köteles trapte.

Het doelpunt volstond meteen voor de eerste trofee van het seizoen want in de tweede helft werd er niet meer gescoord. Beide ploegen toonden zich onmondig in de afwerking.

Het is de elfde keer in de geschiedenis dat Anderlecht de Supercup wint.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.