Net zoals in de rest van het land hebben ook de 24 Brusselse vestigingen van hamburgerketen Quick een zogeheten Smiley-label gekregen. Dat label van het federaal voedselagentschap verzekert dat de restaurants de voedselveiligheid en hygiëne ter harte nemen. Een opsteker voor het imago van Quick, dat vorig jaar een deuk kreeg na een verdacht overlijden van een klant in Frankrijk.

Alle vestigingen van Quick kregen het 100% Smiley Label van het Federaal Agenschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (Favv). "Het certificaat garandeert aan onze klanten dat wij alle normen respecteren inzake veiligheid, hygiëne enzovoort," zegt Rudy Hulsman, algemeen directeur van Quick België.

Om het Smiley Label te bekomen, moet Quick zich aan strenge voorschriften houden. Medewerkers dragen een schort en haarnetje en moeten één keer per uur de handen wassen. Ook voor het eten strenge regels. Groenten worden slechts vier uur bewaard en het frietvet wordt dagelijks vervangen. Verpakte hamburgers liggen maximum 19 minuten te wachten na het bakken. Daarna worden ze weggegooid.

Vorig jaar stierf een jongen in een restaurant van Quick in het Franse Avignon. Maar de directeur verzekert dat zij niets met het spijtige voorval te maken hebben. "Wij hebben alles gecontroleerd en 600 stalen genomen maar wij hebben niets gevonden. We hebben het dossier bestudeerd en hebben geen link gevonden tussen ons en het ongeval."

Op zondag 25 maart kunt u een rondleiding volgen in één van de 24 Quick-restaurants in Brussel. Inschrijven kan via de link hiernaast.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni