Gratis concerten voor Wereld Toilet Dag in Café Monk

Sam De Ryck
© BRUZZ
17/11/2016

Op zaterdag 19 november organiseert PXL-Music optredens in Café Monk ter gelegenheid van de Wereld Toilet Dag. Die dag vraagt aandacht voor iedereen die niet over normale sanitaire voorzieningen beschikt. Onder meer de bands Mermaid en Neufchâtel zijn van de partij.

De muziekafdeling van de Hasseltse hogeschool PXL brengt vier opkomende bands naar het Brusselse Café Monk. "Geniet van een frisse pint, maak gebruik van het toilet en sta erbij stil hoeveel mensen dat niet kunnen doen," aldus de organisatoren.

De Wereld Toilet Dag gaat elke jaar door op 19 november. "Op onze planeet zijn er 2,5 miljard mensen die niet beschikken over een normale sanitaire voorziening," klinkt het bij PXL-Music. "Jaarlijks sterven 800.000 jonge kinderen aan diarree, per dag 2.200 kinderen, zo’n 70 volle schoolklassen per dag."

Bands
De vier bands die spelen zijn de dromerige popband Mermaid, de opkomende Brusselse rockband Neufchâtel, de folkband en tevens De Nieuwe Lichting-winnaar Folie Douce, en ten slotte het tweedejaarsproject Superjive and the Lowriders, de auteurs van een speciaal voor de gelegenheid geschreven toiletsong.

De optredens vinden plaats van 14u tot 18u in Café Monk in de Sint Katelijnestraat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni