Beachvolleytornooi: wie kronen zich tot Queen en King?

Tim Schoonjans
© BRUZZ
10/08/2016

De beste Belgische beachvolleyballers verzamelen op zaterdag 13 en zondag 14 augustus in het Jubelpark. Ze zullen er onderling uitmaken wie dit jaar de Queen en King van het beachvolleybal zijn.

Op 7 mei ging het Belgisch beachvolleybalkampioenschap van start in het Ter Kamerenbos. Dertien manches later keren ’s lands beste strandvolleyballers terug naar de hoofdstad om te strijden voor de titel van Queen en King. De zestien beste dames en mannen treden aan in het Jubelpark. Het weekend ervoor streden zij nog als duo’s in Knokke-Heist voor de nationale titel. De duo’s Dries Koekelkoren/Tom Van Walle en Maud Catry/Els Vandesteene kroonden zich tot Belgisch kampioen.

Komende zaterdag staan de kwalificatiewedstrijden op het programma, zondag volgt de Grand Slam. Dries Koekelkoren en Tom van Walle moeten goed in het oog gehouden worden. Zij reisden afgelopen jaar de wereld rond om punten te verzamelen en zich zo te kwalificeren voor de Olympische Spelen, maar slaagden daar spijtig genoeg niet in.

Met dit evenement wil Barbar Girls, dat de competitie organiseert in samenwerking met de Belgische volleybalbond, ook van zichzelf laten spreken en beachvolleybal onder de aandacht brengen in Brussel. Daarom zullen er eveneens initiaties georganiseerd worden om jongeren warm te maken. Daarnaast zullen er vriendschappelijke wedstrijden plaatsvinden om hier echt een groot beachvolleybalfeest van te maken.

INFO
www.barbargirls.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni