Olympisch zwembad Molenbeek 02

Zwembad Molenbeek opnieuw open in de herfst

Killyan Dauvillé
© Brussel Deze Week
04/03/2015

Het einde van de renovatiewerken aan het gemeentelijk zwembad Louis Namèche is in zicht. Tegen de herfst zouden de Molenbekenaars opnieuw kunnen gaan zwemmen in hun gemeente. Het zwembad wordt gerenoveerd omdat het niet meer voldeed aan de technische normen en de energieprestaties beter moesten.

De energiefactuur van het complex zakt enorm. Onder andere de verwarmingsketels en filters worden vervangen. De filters kunnen nu zo’n 830 kubieke meter water per uur zuiveren. Er komt ook een antiverdrinkingssysteem met camera’s in de kuip en in het plafond die de veiligheid moeten verhogen. Als iemand in de problemen is, krijgen de redders een signaal en kunnen ze meteen ingrijpen. Een deel van de bodem wordt ook op een hydraulische constructie gemonteerd. Op die manier kan de diepte aangepast worden voor wedstrijden of als kinderen komen zwemmen.

Een andere wijziging is dat de glijbaan is weggehaald, waardoor het een sportzwembad is geworden en geen recreatief zwembad meer is. Het zwembad krijgt trouwens een olympische touch, want het Oostenrijkse bedrijf HSB dat de inox kuip maakt, bouwde ook het zwembad voor de Olympische Spelen in Londen. De keuze voor inox was snel gemaakt volgens Marianne Hiernaux van Beliris: “Inox is een duur, maar duurzaam materiaal dat gemakkelijk te onderhouden is. Het kleine zwembad voor kinderen wordt wel betegeld, omdat het aangenamer is voor de zwemmers.” De renovatie van het zwembad kost bijna 9 miljoen euro. Beliris betaalde driekwart van de totale kostprijs, het Gewest en de gemeente betaalden de rest. Na Ganshoren in 2014 en Molenbeek dit jaar neemt Beliris de komende twee jaar de zwembaden van Schaarbeek en Elsene onder handen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni