© rtbf

Zuuraanvaller naar assisen voor 27 jaar oude kindermoord

© brusselnieuws.be
27/02/2015

Richard Remes moet voor het assisenhof verschijnen voor de moord op het 17 maanden oude dochtertje van zijn ex-vriendin. De feiten dateren al van 1988. Drie jaar geleden werd de Brusselaar al veroordeeld tot 30 jaar cel nadat hij een andere ex-vriendin met zwavelzuur had aangevallen.

Toen eind jaren '80 het dochtertje van Antoinette Gallemaers dood werd aangetroffen op straat, werden zowel de moeder zelf als haar toenmalige vriend Remes aangehouden. Ze zaten toen enkele maanden in voorhechtenis, maar geen van beiden werd veroordeeld. In 1997 werd Richard Remes officieel buiten vervolging gesteld.

In december 2009 pakte de politie de Brusselaar op omdat hij het gezicht van zijn toenmalige ex-vriendin, Patricia Lefranc, met zwavelzuur had verminkt. Daarop besliste Antoinette Gallemaers om het onderzoek naar de dood van haar dochtertje te laten heropenen. Vrijdag raakte uiteindelijk bekend dat Richard Remes voor een tweede keer in zijn leven door het assisenhof berecht zal worden. Dit keer voor moord. Dat besliste de Kamer van Inbeschuldigingstelling.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni