Zuidfoor: Losliggende kabel veroorzaakte elektrificatie

© brusselnieuws.be
03/08/2014

Het ongeval waarbij zondag een 16-jarige jongen geëlektrificeerd werd op de Zuidfoor, is veroorzaakt door een slecht geaarde elektrische kabel. De attractie is maandag om 14 uur weer opengegaan.

Een elektrische kabel die niet juist op de grond was bevestigd, ligt aan de basis van het ongeval zondag. Daarbij raakten naast de jongen ook enkele familieleden gewond.

Sibelga kwam zondag ter plaatse bij de attractie in kwestie, de Challenger, en stelde vast dat de elektrische installatie niet in orde was. De uitbaters hadden de kabel aan een paal van een andere attractie bevestigd. Volgens TéléBruxelles zijn er nog een aantal andere attracties bij wie slecht geaarde installaties zijn aangetroffen; zij moeten maandag nog een oplossing zoeken.

De attractie kreeg ook een onafhankelijke controledienst over de vloer, en die gaf toestemming om de Challenger in de loop van de dag te heropenen. Rond 14 uur gebeurde dat ook.

Jeton opgeraapt
De jongen had zondag aan het loket van de attractie een jeton gekocht en liet die vervolgens op de grond vallen. Volgens de politie ging hij die zoeken onder de trap van de attractie en raakte hij daar geëlektrificeerd. De tiener viel daarop onmiddellijk flauw. Volgens de vader kreeg zijn kleine zusje, die hem wou helpen, daarbij ook een stroomstoot.

Andere familieleden en de zwangere moeder van de jongen kwamen nog altijd volgens de vader daarop tussenbeide, maar werden ook geëlektrificeerd. Ze liepen daarbij allemaal brandwonden op.

Volgens Christian De Coninck, de woordvoerder van de Brusselse politie is de jongen niet meer in levensgevaar. Hij wordt wel nog verder behandeld.

De attractie werd vorige week al eens gesloten na een oproep over een veiligheidsstang die niet goed zou sluiten. De opgeroepen inspectiedienst kon toen geen problemen vaststellen, en dus werd de attractie weer heropend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni