Zondag opnieuw geen metro door werken Schuman

© brusselnieuws.be
12/06/2014

Nu zondag 15 juni rijden er opnieuw geen metro's door het station Schuman. Dat is gesloten voor werkzaamheden. De MIVB organiseert een vervangende busdienst.

Brussel Mobiliteit legt komende zondag een chape op de pas verstevigde perronranden in metrostation Schuman. De versterkte perronranden laten de toekomstige installatie toe van de perrondeurtjes die zullen worden geplaatst voor de automatische metro.

Ook Beliris voert zondag werken uit in Schuman: de betegeling en de bestaande ondervloer van de perrons worden er uitgebroken in het kader van de renovatiewerken van het station.

Door beide werken zullen de perrons niet toegankelijk zijn voor de reizigers. Omdat de stroom in die zone moet onderbroken worden, wordt de metro vervangen door pendelbussen op lijn 1 tussen Kunst-Wet en Montgomery en op metrolijn 5 tussen Kunst-Wet en Merode. De pendelbussen rijden met een frequentie om de 4 minuten. MIVB-personeel zal talrijk aanwezig zijn om de reizigers wegwijs te maken.

Om de aansluiting met de metro richting stadscentrum te verzekeren worden buslijnen 36 en 79 uitzonderlijk verlengd tot aan metrostation Maalbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni