Zondag betoging tegen islamofobie op Poelaertplein

© brusselnieuws.be
20/10/2014

De vereniging Muslims’ Rights Belgium organiseert komende zondag een mars tegen islamofobie in Brussel. De vereniging detecteert een stijging van het aantal incidenten waarbij moslims geviseerd worden.

Muslims’ Rights Belgium groepeert een aantal moslim- en antiracismeverenigingen, en blaast zondag verzamelen op het Poelaertplein.

De manifestatie wil “de toename van het aantal gevallen van islamofobe incidenten” aanklagen. “We zien een stijgende evolutie tegenover 2013”, zegt woordvoerder Mohamed Ramousi.

“Dat gaat dan over meisjes die bij het begin van het schooljaar gedwongen worden hun hoofddoek af te doen of een andere school te zoeken, maar we zien ook heel wat gevallen van verbale en zelfs fysieke agressie.”

De betoging wil politici, burgers en verenigingen oproepen meer aandacht te hebben voor het probleem, en tegelijk slachtoffers een hart onder de riem steken.

“Want islamofobie is schadelijk voor de samenleving als geheel”, zegt Ramousi. “Wie zich slecht aanvaard voelt, riskeert zich van de samenleving af te gaan keren. Dat moeten we vermijden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni