Zondag 100 meter-straatloop in de Dansaertstraat

© brusselnieuws.be
22/04/2014

Op de Jan Palfijnsquare in Laken is zaterdag de eerste sprint van ‘Street 100 m’ gehouden. Het concept, dat zondag de Dansaertstraat aandoet, wil het grote publiek en vooral de jeugd warm maken voor atletiek. De finale wordt op de Memorial Van Damme gelopen.

De reeks spurttoernooien, telkens onderverdeeld naar leeftijd en geslacht, is een initiatief van Alain Courtois (MR), schepen van Sport in Brussel. Om het goede voorbeeld te geven liep hij zaterdag zelf mee.

De straatloop in Laken was de eerste van een reeks van acht 100 meter-loopwedstrijden op verschillende plekken in de stad. Drie daarvan liggen al vast. Nu zondag, 27 april, wordt er gerend in de Dansaertstraat. Op 4 mei is het de beurt aan het Ter Kamerenbos, vervolgens op 11 mei aan de Versailleslaan in Neder-Over-Heembeek. Na twee weken pauze wegens de 20 kilometer van Brussel en de verkiezingen, zullen de overige 100 meter-races in juni afgewerkt worden.

De acht beste tijden van elke categorie jongens en meisjes mogen uiteindelijk deelnemen aan een finale tijdens de Memorial Van Damme, op 5 september in het Koning Boudewijnstadion.

Amateurlopers mikken op Memorial Van Damme

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni