© Katrien Vanmechelen

Zinneke weggenomen voor herstelling na aanrijding

© brusselnieuws.be
02/08/2015

De voorste poten van Zinneke, het bekende standbeeld van een plassende hond, zijn afgebroken. Volgens buurtbewoners is het standbeeld aangereden door een auto. Het beeld is weggevoerd naar het atelier van kunstenaar Tom Frantzen voor herstelling.

Het ongeval moet gebeurd zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag, ofwel zaterdagochtend. In de loop van zaterdag werd de schade in elk geval door verschillende passanten gesignaleerd via sociale media.

Ondertussen is het gehavende standbeeld weggehaald. Beeldhouwer Tom Frantzen bekijkt hoe hij het kan herstellen. Het is nog niet duidelijk wanneer Zinneke ter kan keren op zijn vertrouwde hoek.

De aanrijding van Zinneke is ook Platform Pentagone niet ontgaan. Volgens de actiegroep is de stenen hond het eerste slachtoffer van de zogenaamde mini ring in het centrum van Brussel. Sinds de uitbreiding van de voetgangerszone naar de Anspachlaan en omgeving, is een nieuw circulatieplan in werking. Daar door zouden verschillende kleinere straten meer verkeer moeten slikken. Zinneke staat echter niet langs de bestemmingslus rond de voetgangerszone.

Zinneke staat al sinds 1998 op de hoek van de Kartuizerstraat en de Oude Graanmarkt. In 2007 probeerden vandalen het beeldhouwwerk van Tom Frantzen al eens los te rukken. Het werd toen ook tijdelijk verwijderd voor herstelling.

Bekijk hieronder de reportage van tvbrussel:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni