'Zien en niet gezien worden': Beursschouwburg organiseert groot stadsspel

FVDE
© brusselnieuws.be
16/01/2016

De Beursschouwburg begint in februari met een stadsspel: “See You!” Meer dan twee maanden lang moeten deelnemers ongemerkt stickers op hun tegenstanders kleven. “Zien en niet gezien worden is de boodschap”, zo klinkt het in de uitleg van het spel.

Het spel is geïnspireerd op het bekende “Gotcha”. Het doel is om zo lang mogelijk onzichtbaar te blijven voor andere deelnemers en zelf de tegenstanders “uit te schakelen”. Dat kan door onopgemerkt een sticker op een doelwit, dus een andere deelnemer van het spel, te kleven.

Bij de start op 13 februari krijgt elke deelnemer een sticker met daarop de naam van zijn of haar doelwit. Daarna heeft men tot 30 april de tijd om het doelwit uit te schakelen. Wie iemand uitgeschakeld heeft, krijgt de sticker van dat doelwit en kan dus op zoek naar een volgende doelwit.

Tips
De deelnemers krijgen van de Beursschouwburg tips over hun doelwit, tijdens speciale “See You-momenten”, of bij de aankoop van een ticket voor een voorstelling, film of concert in de Beursschouwburg.

Een doelwit uitschakelen kan overal in de stad, behalve thuis of in de Beursschouwburg zelf: dat zijn zogenaamde “safe zones”. De organisatie vermeldt er voor de duidelijkheid bij dat fysiek geweld niet is toegestaan.

De winnaar is diegene die op het einde niet is uitgeschakeld en zelf de meeste doelwitten heeft geëlimineerd. Die wint een hotelovernachting tijdens een activiteit in Beursschouwburg, een Beursschouwburgfiets, een jaarabonnement op Beursschouwburg én een lekker diner bereid door de huischef.

De deelnemers zullen hun plaats in de rangschikking kunnen volgen via een online scorebord.

Inschrijven kan tot en met 6 februari. Wie wil meedoen, moet in het Brussels Gewest wonen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni