Zeven vermoedelijke zakkenrolsters opgepakt aan de Heizel

© Belga
01/09/2015

De politie van de zone Brussel-Hoofdstad-Elsene heeft vorige week zeven vermoedelijke zakkenrolsters opgepakt op het Heizelplateau. Minstens twee van hen werden al formeel herkend als de daders van een diefstal waarbij het slachtoffer beroofd werd van verschillende honderden euro's. Dat meldt het Brusselse parket dinsdag.

De voorbije weken was op het Heizelplateau een bende zakkenrollers actief die steeds op dezelfde manier te werk gingen. Ze benaderden hun slachtoffers met een petitie voor het goede doel, zoals de hulp aan gehandicapte kinderen, en vroegen hen ook een kleine geldsom te doneren. Terwijl de slachtoffers zo afgeleid werden, profiteerden de dieven ervan om hen geld of juwelen afhandig te maken.

Vorige week trok een ploeg politiemensen in burger naar het Heizelplateau om de bende op te rollen. Zeven jonge meisjes gingen bij het zien van de politie onmiddellijk op de loop maar konden ingerekend worden. Twee van hen werden vervolgens formeel geïdentificeerd als de verdachten van een diefstal die op 19 augustus plaatsvond op de Voetballaan, waarbij de zakkenrollers verschillende honderden euro's buitmaakten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni