© google

Zennestraat krijgt Nederlandstalige school

JCO
© brusselnieuws.be
27/03/2014

Tegen 2018 moet er in de Zennestraat een Nederlandstalige school open gaan. De Grondregie van de Stad Brussel wil daarvoor binnenkort terreinen aankopen. Het zou meteen de eerste stedelijke Nederlandstalige school worden in de Vijfhoek.

Dat melden Brussels schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden Ans Persoons (SP.A) en schepen van Onderwijs Faouza Hariche (PS) aan brusselnieuws.be.

De nieuwe school moet plaats bieden aan 216 kinderen. De eerste klas moet klaar zijn tegen het schooljaar 2018-2019. Daarna zal de school geleidelijk aan uitgebouwd worden.

Het college van burgemeester en schepenen heeft de Grondregie van de stad de opdracht gegeven om de terreinen ter hoogte van nummer 80 op de Zennestraat aan te kopen. “De aankoop is dus wel nog niet rond”, zegt Persoons. “De eigenaar moet nog ingaan op ons bod.”

Primeur in de Vijfhoek
De dienst Stedenbouw deed al wel een voorstudie naar het project en die was positief. De huidige gebouwen aan de straatkant, die nu leegstaan, blijven in de plannen behouden. De industriële gebouwen op de achterliggende terreinen zouden gesloopt worden en plaats ruimen voor een nieuwbouw.

Naast de school zullen er ook woningen ingewerkt worden aan de straatkant, dat moet het project financieel interessanter maken.

“De onderhandelingen over de financiering met Vlaams Minister Pascal Smet (SP.A) en VGC-collegelid Guy Vanhengel (Open VLD) lopen nog, maar de wil is er”, zegt Persoons. “We hebben ook al middelen ingeschreven in de begroting van de Stad.”

Als de school er komt, krijgt de Stad Brussel haar eerste eigen Nederlandstalige basisschool in het centrum. “Een zeer grote stap, gezien de hoge grondprijs in de Vijfhoek en de schaarse terreinen”, concludeert Persoons.

De precieze locatie van de school:

© Stad Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni