© KCAP Architects and Planners

Zeg niet zwemvijver, maar openluchtzwembad

Kris Hendrickx
© brusselnieuws.be
16/07/2014

SP.A-boegbeeld Pascal Smet beloofde een openluchtzwembad als zijn partij in de Brusselse regering zou komen. In het regeerakkoord duikt de term ‘openluchtzwembad’ ook op. Alleen verwijst die naar een al eerder geplande zwemvijver.

Het openluchtzwembad is een geladen dossier dat de voorbije jaren op geregelde tijdstippen op- en onderdook. Het monster van Loch Ness van de Brusselse politiek, zeg maar.

Het idee van Pascal Smet werd al eens opgenomen in het regeerakkoord van 2004 en het project werd tijdens die legislatuur steeds concreter. De ploeg die in 2009 aantrad - zonder Smet - verwees het zwembad aan het kanaal echter naar de prullenmand wegens te duur.

In de aanloop naar de de laatste verkiezingen kondigde Smet aan dat er met hem in de regering ook een openluchtzwembad zou komen.

In het regeerakkoord dat we inkeken, duikt de term openluchtzwembad wel degelijk op. In het luik over de ontwikkeling van Neo op de Heizel klinkt dat als volgt: “Om het toekomstige vrijetijdsaanbod te versterken, zal er een openluchtzwembad in een groene ruimte gecreëerd worden, die als een waterlandschap (plan d’eau paysager) wordt ontworpen.”

Navraag leert dat het gewoon gaat om de zwemvijver, waarover u hier al eerder las. De aanleg van die zwemvijver werd door de Stad Brussel en het Gewest al eerder dit jaar besloten in het kader van de herinrichting van de Heizelvlakte.

“Het is in openlucht en het is om te zwemmen, dus is het toch een zwembad?” zegt Pascal Smet daarover aan brusselnieuws.be. Hij wijst erop dat SP.A ook deel uitmaakte van de meerderheid in Brussel-Stad die de zwemvijver goedkeurde.

Smet sluit niet uit dat er in de loop van de legislatuur toch nog een echt zwembad in openlucht komt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni