Cover En ik dan Ingrid Kluwers 300dpi rgb

Zazie X-perte Sien, de verhalenverslindster: En ik dan?

© Zazie
03/09/2014

Zazie-reporter Sien (13) is dol op verhalen. Voor deze Zazie las ze En ik dan?, een boek van Ingrid Kluvers.

En ik dan? Dat is een boek van Ingrid Kluvers. Zij was jaren de hoofdredactrice van het in Nederland erg populaire meisjesblad Tina. Het boek is het vervolg op Droomtuin, dat in 2012 bekroond werd met de Jonge Jury Debuutprijs.

Je hoeft niet eerst Droomtuin gelezen te hebben, want je bent direct helemaal mee. In En ik dan? gaat het over Joop, een 13-jarig meisje dat twee vaders en twee moeders heeft. Ze is het kind van een lesbisch koppel en een homokoppel. Al die ouders wonen samen in één groot huis, haar vaders langs de ene kant en haar moeders langs de andere kant. Ze is enig kind en soms vindt ze het echt lastig met die vier ouders die zich overal mee bemoeien.

Als ze via Facebook de Franse Emma leert kennen, chat ze elke dag met haar, en schrijven ze mails. Ze beseft dat ze Emma leuk vindt, héél leuk zelfs. De zus van één van haar beste vrienden ligt in het ziekenhuis, en als ze ontdekt dat Emma voor even in Amsterdam is, spreken ze af in het parkje voor het ziekenhuis.

Stilletjes aan wordt ze verliefd op Emma, maar ze zwijgt in alle talen over Emma tegen haar ouders en haar BFF’s Mees en Juul. De drie vriendinnen gaan samen naar een zeilkamp, waar Emma instructrice blijkt te zijn. Niet veel later begint Joop te twijfelen over wat Emma van haar wou: vriendschap, of was het iets anders? Het antwoord op die vraag verandert heel haar leven…

Ik vind het echt een leuk boek, ook omdat het spannend is doordat ze moet geheimhouden dat ze verliefd is op Emma, want ze wil liever niet zoals haar ouders zijn. Ik had nog nooit een boek gelezen over dit onderwerp. Het verhaal zit wel heel goed in elkaar. Ik heb het in één ruk uitgelezen en ik vind het een echte aanrader voor kinderen vanaf 12 jaar. Het was voor mij echt de perfecte vakantielectuur.

Zazie X-perts

De Zazie-redacteurs vertellen over hun favoriete boek, film, fashiontip of direrennieuws van de maand: kwam jij nog ideeën te kort?

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Zazie X-perts

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni