The fault in our stars rgb 300dpi

Zazie X-perte Eline, de cinefiele: The fault in our stars

© Zazie
08/09/2014

Eline (12) is zot van films. Voor deze eerste Zazie van het nieuwe schooljaar keek ze naar The fault in our stars, een film die gebaseerd is op het gelijknamige boek van John Green.

Als grote fan van het boek The fault in our stars van John Green, kon ik niet wachten tot de film uit was. Het boek en de film zijn razend populair bij jonge tienermeisjes en worden druk besproken op de sociale media. De trailer van de Amerikaanse film is al meer dan 27 miljoen keer bekeken en het aantal likes op Facebook is amper bij te houden. De quote ‘Okay? Okay’ duikt overal op: op T-shirts, notitieboekjes, zonnebrillen, rugzakken en zelfs schoenen.

Het verhaal gaat over een 17-jarig meisje met longkanker. Hazel vult haar dagen met kijken naar het tv-programma America’s next top model en het lezen en herlezen van An Imperial Affliction. Dat boek van Peter Van Houten (het bestaat niet echt) gaat over een meisje met kanker dat op het einde sterft. Hazel zou graag weten wat er achteraf met de andere personages gebeurt en stuurt wel duizenden brieven naar de schrijver. Die blijven onbeantwoord. Gus, een leuke jongen uit de praatgroep, stelt Hazel voor om de schrijver in Amsterdam op te zoeken. De vraag is of Hazel dat wel nog aankan.

De film is heel Amerikaans. Dat merk je niet alleen aan de uitdrukkingen maar ook aan de manier waarop de personages nadenken, bijvoorbeeld over wat er na de dood gebeurt. Maar de film pakt je. Hou de zakdoekjes maar klaar.

Door de film zijn hoofdrolspelers Shailene Woodly en Ansel Elgort heel bekend. Ik vind het boek nog net iets beter dan de film maar dat neemt niet weg dat je hem moet gezien hebben.

Zazie X-perts

De Zazie-redacteurs vertellen over hun favoriete boek, film, fashiontip of direrennieuws van de maand: kwam jij nog ideeën te kort?

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Zazie X-perts

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni