1432 RAND Elisabeth Ida you look like a million dollars  expose me

You look like a million dollars // Expose me!

SV
© Agenda Magazine
24/06/2014

Schoonheidsidealen zijn als colaflesjes: ze variëren al eens in de tijd en volgens cultuur, maar ze zijn zowat overal ter wereld te vinden. Schoonheidsidealen vormen ook het onderwerp van deze dubbelexpo van Maroesjka Lavigne en Elisabeth Ida Mulyani, twee jonge en beloftevolle fotografen.

Zo wist Lavigne vorig jaar met haar IJsland-reeks zowel de LensCulture Emerging Talent Award als een stek bij de FOAM Talents te veroveren. In Strombeek toont zij nieuw werk dat ze in Zuid-Korea realiseerde na het zien van een krantenartikel over een schoonheidswedstrijd, waarbij alle kandidaten akelig perfect op elkaar leken dankzij de oprukkende plastische chirurgie.

Lavignes interesse gaat vooral uit naar de onstuitbare drang naar perfectie die in Zuid-Korea regeert en de immense druk op de vrouwen ginds. Elisabeth Ida Mulyani, geboren in Indonesië en net als Lavigne afgestudeerd aan het Gentse KASK, is een sociaal geëngageerde fotografe in wier werk cultuur, plaats en identiteit centraal staan. In Strombeek bevraagt ze de verhouding tussen schoonheid en vrijheid binnen een context van religieuze restricties.

You look like a million dollars // Expose me!

data: > 31/8, wo > za: 14 > 18.00

waar: CC Strombeek, Strombeek-Bever

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni