Oumi IMG 0186 recept 300dpi rgb

X-pert en keukenprinses Oumi: Scampi met paarse rijst

© Zazie
03/10/2014

Keukenprinses Oumi (10) heeft deze maand een gerecht voor ons in petto waar je wel even tijd voor moet vrijmaken. Maar het is een superlekker gerecht, zegt Oumi. Begin al maar te watertanden voor Scampi met paarse rijst.

Hey allemaal! Dit gerecht vind ik persoonlijk superlekker, alleen heb je er wel veel tijd voor nodig. Dus we zullen maar beginnen.

VOOR VIER PERSONEN

  • een beetje tamari of sojasaus
  • een limoen
  • gembersiroop
  • 22 rauwe grijze tijgergarnalen
  • een teentje verse look
  • 2 eetlepels kokosolie
  • paarse rijst (dat kan je vinden in de wereldwinkel of in de supermarkt)

RECEPT

Leg de bevroren scampi’s in een kom en doe er gembersiroop op. Daarna een goeie scheut tamari of sojasaus. Neem je teentje look en snijd dat in stukjes. Doe de stukjes look in de kom met de scampi’s. Overgiet alles met het sap van je limoen en meng het allemaal door elkaar. Zet dit enkele uren of een hele nacht in je koelkast.

We zetten eerst de rijst op het vuur. Neem een kleine kookpan. Je giet een kop vol rijst in de pan. Voor iedere kop rijst voeg je twee koppen water toe en een snuifje zout. Zet het vuur wat harder. Niet schrikken als het water paarsachtig zwart wordt, dat is normaal! Eens het water kookt, moet je meteen het vuur klein maken en het deksel op de pan zetten. Als al het water weg is, dan is de rijst klaar.

Nu terug naar de scampi’s. Haal ze uit de koelkast, zet een braadpan op het vuur en doe er kokosolie in. Zet het op een groot vuur en wanneer de olie heet is, doe je de scampi’s erbij. Opgelet! Dit kan spatten. Roer de garnalen voorzichtig door elkaar en zorg dat ze langs alle kanten warm worden. Zet het vuur lager en zet het deksel erop. Wacht nu tot de scampi’s een mooie roze kleur hebben: klaar!

Nu kan je je eten opdienen. Om dat leuk te doen, kan je de rijst in een potje doen en dan op je bord omdraaien. Dan krijg je een mooie vorm en schik je de scampi’s ernaast. Smakelijk!

Zazie X-perts

De Zazie-redacteurs vertellen over hun favoriete boek, film, fashiontip of direrennieuws van de maand: kwam jij nog ideeën te kort?

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Zazie X-perts

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni