Woon- en winkelcomplex Toison d'Or genomineerd voor vastgoedprijs

© brusselnieuws.be
08/02/2016

Het Brusselse woon- en winkelcomplex met onder meer de eerste Belgische Apple Store is genomineerd voor een award op vastgoedbeurs Mipim in Cannes. Ook een Brussels kantoorproject maakt er kans op een prijs, net als een nieuwe jeugdherberg in Rijsel, ontworpen door de Brusselse architect Julien De Smedt.

Le Toison d'Or is genomineerd in de categorie beste residentieel project. Behalve een flagship store van Apple herbergt het complex ook winkels van Marks & Spencer, Zara en Bodum. Bovenin zijn 71 appartementen gevestigd, met verschillende afwerkingsniveaus tot zeer luxueus. Daarnaast zijn er ook 12 sociale woningen en een crèche. Het gebouw is ontworpen door het Nederlandse bureau UN Studio in samenwerking met Jaspers-Eyers en verwijst naar de art nouveau.

In de categorie 'beste innovatief en groen project' dingt het kantoorcomplex Treurenberg mee naar een award. Het gaat om een nieuwbouw tussen de kathedraal en de Koningsstraat, ontworpen door het architectenbureau Assar. Bijzonder is dat het gebouw zeer energiezuinig is, en meer een vergeten stuk van de eerste stadsomwalling opnieuw zichtbaar heeft gemaakt voor het publiek.

Kanshebber op de prijs voor 'beste hotel' is een nieuwe jeugdherberg in Rijsel (Lille), een ontwerp van de Brusselse architect Julien De Smedt. Het opvallende gebouw ging open in oktober en is een herkenningspunt in een wijk in volle verandering, rond de Porte de Valenciennes.

De winnaars worden volgende maand bekend gemaakt tijdens de vastgoedbeurs Mipim in Cannes. Die beurs is een belangrijke afspraak om grote projecten te lanceren of investeerders aan te trekken. Ook het Brussels Gewest is er steevast op de afspraak.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni