Woningen in voormalig kantoorgebouw Dexia

© brusselnieuws.be
14/09/2014

In het al jaren leegstaande kantoorgebouw van Dexia aan de Oratoriënberg en de De Lignestraat zijn de werkzaamheden begonnen die plaats moeten maken voor negen woningen, een parking en twee multifunctionele ruimtes.

Het gebouw opgetrokken door Dexia (toen nog Gemeentekrediet) beslaat de driehoek tussen de De Lignestraat, de Bankstraat en de Oratoriënberg en staat al jaren leeg. Ondertussen is er dan toch een nieuwe bestemming gevonden, schrijft Le Soir.

Er komen negen woningen in het gebouw, in het gedeelte op de hoek van de Oratoriënberg en de Bankstraat. De werkzaamheden aan de binnenkant van het pand zijn daarvoor al begonnen.

Daarnaast voorzien de plannen ook in een parking met 200 plaatsen en twee grote ruimtes waarvoor de bestemming nog niet vastligt. Mogelijk worden het conferentiezalen of komt er een horecazaak in. In totaal zijn de plannen goed voor 58.000 vierkante meter.

De werkzaamheden zouden iets meer dan twee jaar duren.

Het gebouw is een van verschillende stadskankers in de buurt. De laatste jaren worden echter meer en meer projecten uitgewerkt om de leegstaande gebouwen een nieuwe bestemming te geven, zoals de nieuwe hoofdzetel van de federale politie. Vlakbij het project wordt er ook gewerkt aan 77 nieuwe woningen in een ander leegstaand kantoorgebouw.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni