Brussel heeft er een voetbalclub bij. De ingrijpende veranderingen bij White Star Woluwe hebben tot de oprichting van Woluwe FC geleid: een club met een sociaal programma.

“Toen we vernamen dat White Star zou stoppen met de provinciale en regionale ploegen, hebben we beslist om Woluwe FC op te richten,” vertelt Maxime Demaret, secretaris en een van de drie oprichters. “Men liet die spelers in de kou staan. De belofte dat ze gratis weg mochten was een loze belofte, aangezien de meeste ploegen in de buurt zo goed als vol zitten. We dachten een honderdtal spelers te mogen verwelkomen, maar ondertussen zitten we al aan 230 ingeschrijvingen! Alles zit zo goed als vol, er zijn enkel nog wat plaatsen bij de ploegen onder de U10.”

Er leeft in de Woluwes heel wat enthousiasme rond de ploeg en dat is geen toeval. De meeste spelers komen uit de buurt, hun ouders steken graag een handje toe en lokale sponsors bieden met plezier wat steun. “We zijn naar verschillende buurten getrokken om de jongeren de kans te geven bij een club te spelen. We hebben bijvoorbeeld veertig jongeren uit de Andromedawijk in onze rangen. Dit is vooral een sociaal project, vergelijkbaar met wat BX doet.”

“We willen dat elk kind zich amuseert op training, we willen iedereen zien spelen. We sluiten niemand uit. Tot de elite van het Brusselse voetbal behoren is niet onze ambitie. Laat ons maar rustig groeien. Het is leuk om te zien dat Denis Dessaer, een ex-speler van White Star en nu actief in tweede klasse, zal langskomen om de jongeren tips te geven.”

Charly Chapelle
Woluwe FC is niet louter een jeugdproject. De eerste ploeg zal in vierde provinciale uitkomen en wordt in het oog gehouden door sportief directeur Charly Chapelle. “Er is zeker ook een sportief project. We willen niet in vierde provinciale blijven. Het eerste seizoen zal wat moeilijk zijn, dat weten we, maar op een termijn van vijf jaar willen we zeker evolueren.”

Velden twee, vier en vijf van het Fallonstadion worden de thuisbasis van de nieuwe club. Daar vullen ze met dit nieuwe avontuur de leegte op die de vertrokken tweedeklasser heeft achtergelaten. “We willen White Star niet vervangen, wij zijn volledig anders en zelfstandig. De sfeer is goed, de lokale jongens hebben een club waarmee ze zich kunnen vereenzelvigen… Laat ons zeggen dat we zoals het oude White Star willen zijn: een familiale club.”

Meer info: www.woluwefc.com

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni