WK: Geen groot scherm in Brussel-centrum

© brusselnieuws.be
15/04/2014

De Stad Brussel zal tijdens het WK voetbal geen groot scherm op de Grote Markt of de Kunstberg plaatsen. In de plaats komt er een Braziliaans dorp naast het Koning Boudewijnstadion. In Ukkel, Oudergem, Sint-Pieters-Woluwe en Jette worden de wedstrijden ook getoond.

In oktober kwamen duizenden supporters op de Grote Markt en de Kunstberg om de kwalificatie van de Rode Duivels voor het WK op groot scherm te zien. Tijdens het WK zelf zal dat niet het geval zijn. “Er komt geen groot scherm in het centrum van Brussel,” bevestigt schepen van Sport Alain Courtois (MR).

De schermen verhuizen naar de Heizel. “Voor het Koning Boudewijnstadion, op de Marathonlaan, installeren we tijdens het WK een soort Braziliaans dorp,” zegt Courtois. “Naast een groot scherm voor de wedstrijden van de Rode Duivels komen er ook tal van animaties en een DJ.”

Volgens Courtois zijn er verschillende redenen om geen schermen te plaatsen op de Grote Markt en Kunstberg. “Een van de redenen is dat zo’n evenement voor redelijk wat hinder zorgt voor de omliggende winkels. Daarbij moeten we die schermen voor minstens drie matchen laten staan. Vooral voor de Kunstberg is dat een probleem omdat er daar in die periode werken voorzien zijn.”

Toch groot scherm in Jette
Ook andere gemeenten hebben aangekondigd dat ze wel een groot scherm zullen plaatsen voor de wedstrijden van de Rode Duivels. In Sint-Pieters-Woluwe komt er een groot scherm op het Dumonplein, in Oudergem zijn er drie schermen voorzien, een in het centrum, een in de Sint-Juliaanwijk en een op het Pinoyplein. In Ukkel wordt het Sint-Jobplein gedurende heel het WK een Braziliaans dorp.

Op het Spiegelplein in Jette komt er uiteindelijk toch een groot scherm. Minstens zes WK-wedstrijden worden er uitgezonden: de drie wedstrijden van de Rode Duivels, de twee halve finales en de finale. Twee weken geleden klaagde schepen van Handel Bernard Lacroix (LB) nog over de prijs van de RTBF. Wie een groot scherm plaatst moet 1 euro per toeschouwer per wedstrijd betalen aan de openbare omroep.

In Vorst Nationaal organiseert de KBVB op 17, 22 en 26 juni ook nog een reeks voetbalconcerten. De voetbalbond wil tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels een echte voetbalsfeer in de zaal creëren. De ingangsprijzen en line-up voor deze evenementen zijn nog niet bekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni