Reacties
18
Sharing = caring
E-mail

Winterpret zonder traditionele kerstboom op Grote Markt

door © tvbrussel
Brussel-Stad

Er zal dit jaar tijdens de feestdagen geen traditionele dennenboom als kerstboom staan op de Grote Markt. In de plaats daarvan komt er een “kunstwerk van licht”. Het nieuws werd woensdag aangekondigd op een persconferentie van Winterpret, de kersthappening in het centrum.

Loading Video...

Voor de elfde editie van Winterpret pakt de stad Brussel uit met een pak nieuwigheden. Eén daarvan is wel erg ingrijpend, want voor het eerst in jaren zal er géén grote kerstboom op de Grote Markt staan. Wat dan wel? Moderne en lichtgevende kunst.Aan het woord: burgemeester Freddy Thielemans (PS) en Philippe Close (PS), schepen van Toerisme

"Het is een verlicht kunstwerk met boven een terras waar de mensen naar de stad kunnen kijken", zegt burgemeester Freddy Thielemans (PS). "Laat de bomen in het bos en laat ons genieten van het zicht vanop het terras."

De lichtjes van de kerstboom nieuwe stijl zullen te bezoeken en te bekijken zijn, mits een vergoeding. Die bedraagt 4 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen van minimaal drie jaar oud. De opbrengst van de moderne kerstboom gaat naar Samu Social, een vzw voor armen en daklozen.

De kersthappening in Brussel zal dit jaar over de Dansaertstraat en de Oude Graanmarkt naar de Vismarkt lopen. Het aantal chalets zal net als vorig jaar op 250 liggen.

Wel nieuw zijn een aantal activiteiten. Naast de traditionele ijspiste en het reuzenrad is er ook het festival Balkan Traffik!. Dat verlaat voor het eerst de zalen van Bozar en zal het SInt-Katelijneplein aandoen. Op donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagavond zijn er aan de Zwarte Toren gratis optredens. Op donderdag is er ook een 'Balkanik After Work party'.

Verder gaat op 27 december de Manneken Pis Corrida door, dat is een loopwedstrijd voor het goede doel. Voor de kinderen brengt Sinterklaas dan weer op 6 december een bezoek aan Winterpret.

De Beurs krijgt bezoek van Chinese terracottakrijgers. De tentoonstelling 'Terracotta Army' omvat reproducties van meer dan 150 krijgers, paarden en wagens en van de kuil waarin ze gevonden werden. Te bezichtigen van 19 november 2012 tot 17 februari 2013.

Winterpret zelf loopt van 30 november 2012 tot en met 6 januari 2013.

Reacties
18
Sharing = caring
E-mail
Reageer

Reageer

Fijn dat u wil reageren. Leest u ook even de regels omtrent reacties? Meer info over Disqus vindt u hier.