Winterpret: meer parking voor bewoners en controle op wildplassen

© brusselnieuws.be
14/10/2014

De buurtbewoners van Winterpret, de jaarlijkse kerstmarkt in het centrum van Brussel, zijn redelijk tevreden met de tegemoetkomingen van de Stad. De schaatspiste verhuist naar het Muntplein, er komen meer parkeerplaatsen voor buurtbewoners en de politie zal strenger optreden tegen wildplassers en andere overlast.

Stadsbestuur en bewoners zaten maandagavond samen over de overlast waar de bewoners al een tijdje over klagen.

Het stadsbestuur bevestigde maandag dat de schaatspiste van de Vismet naar het Muntplein verhuist. De Stad zegde ook toe om de vrijgekomen plaats niet te vervangen door extra chalets. Dat zeggen verschillende vertegenwoordigers van het bewonerscomité en wordt door het stadsbestuur bevestigd aan onze redactie.

Er komen ook meer parkeerplaatsen rond de Vismet. Die zouden volgens de Stad vooral door buurtbewoners gebruikt worden.

Meer toiletten en urinoirs
De Stad beloofde ook dat er meer politiecontrole komt, onder meer op wildplassers. Wie dringend moet, zal ook over meer toiletten en urinoirs beschikken dan bij de vorige edities.

De technische lokalen van de Stad, die nu voor de Zwarte Toren staan, worden ook verplaatst.

Het reuzenrad verplaatsen, zoals de bewoners vroegen, is volgens de Stad niet haalbaar. Het rad is een te grote trekpleister en brengt bezoekers tot aan het eind van de markt, is de filosofie.

De voorzitter van het bewonerscomité Brussel-Centrum toont zich relatief tevreden over de dialoog die het stadsbestuur aangaat. “De Stad lijkt voor het eerst te beseffen dat evenementen als Winterpret bewoners uit het centrum kunnen wegjagen”, zegt Arthème Gliksman. “Dat is positief, zelfs al hadden we liever minder chalets gezien en een verplaatsing van het reuzenrad."

De komende editie duurt van 28 november tot 4 januari. Daarna zitten de Stad en de bewoners opnieuw samen, om het evenement te evalueren. De plannen voor juridische stappen tegen het stadsbestuur gaan de koelkast in zolang er een echte dialoog is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Events & Festivals

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni